Anonüümsete narkomaanide abiga on sõltuvusest võimalik taastuda mitte ainult vabaduses, vaid ka vangistuses.

Paljud sõltlased rikkusid narkootikumide hankimisega seadust ja sattusid vanglasse.  Paranemise alustamiseks pole vaja vabanemist oodata.

Sõltuvushaiguse all võib kannatada mis tahes ringis ja positsioonil olev inimene ning NA-s taastumine on kõigile kättesaadav.

Keegi suutis vanglas tarvitamise lõpetada ja mõnda aega vastu pidada, kuid ilma sõltuvushaiguse ravita, nagu meie kogemused näitavad, on tagasilanguse tõenäosus väga suur.  Mõni tarvitab vastupidi vanglas tavapärasest rohkem, sest see aitab raskustega kergemini leppida või aega veeta.  Kuid me teame, et haigussõltuvus on midagi enamat kui ainete vahetu mõju.  Andes talle võimaluse edeneda, tapame end.

Otsisime leevendust narkootikumites, kuid need ei päästnud, probleeme aina süvenes.  Kui narkootikumid olid lõppenud, taastusid valud.

Kui tunnistame, et meil on uimastiprobleem, on võimalus midagi muuta.

12 sammu läbitöötamine aitab meil vabaneda uskumustest, mis ajendasid meid uimastitarbimisse.  Kirjavahetus mentoriga, kes abistab Sammude tööd, on karistust kandvate isikute jaoks oluline taastumisvahend.  Mentoriks saab valida iga sõltlase, kes on kogenud 12 sammu töös – see, kelle elustiil on lähedane, tekitab austust.

Veebikoosolekud on suureks toeks, kui on võimalik osaleda.  Kui see ei aita, on oluline meeles pidada, et 12 sammu põhimõteid saab rakendada kõikjal.

NA programmis osalemine ei esita meile mingeid nõudmisi, oluline on ainult soov narkootikumidest loobuda.

Anonüümsed Narkomaanid kutsuvad meid tegutsema.  Pole tähtis, mida me ütleme ja lubame.  On oluline, mida me teeme, et mitte naasta uimastitarbimise juurde.

Igal sõltlasel on oma lugu, kuid 12 sammuga toibudes saime  vabaneda aktiivsest sõltuvusest, isegi kui olime vangistuses.

Menüü